fbpx

Het miMakkersGilde

Dit is een afbeelding (momentopname) van de website. Het kan zijn dat de website inmiddels anders oogt door aangepaste content.

KlantHet miMakkersGilde
Type siteWordPress
Bouw siteOpvallenT
GraphicsinHuisstijl

Het miMakkersGilde

De miMakker is een persoon die op een professionele wijze contact maakt met mensen met dementie, niet aangeboren hersenletsel of met een verstandelijke beperking. Het contact is afgestemd op het tempo en belevingswereld van deze mensen.

De miMakker zet het archetype clown in, om zichzelf persoonlijk vrij te maken van het menselijk- en vanzelfsprekend denken. Hierdoor komt er ruimte vrij om vanuit rust met emoties, spel en fantasie, leefplezier een contact te creëren.

Een miMakker wordt ingezet in zorgsituaties daar waar het welzijn en leefplezier van iemand nog vergroot kan worden op individueel niveau. Zij gaat in op de grote behoeften aan oprecht contact en aandacht van de genoemde doelgroepen. Juist omdat bij hen communicatie, begrip en verbinding maken niet (meer) vanzelfsprekend zijn. Een miMakker neemt en heeft de tijd voor elk uniek mens.

Het miMakeersGilde is de beroepsgroep die de miMakkers ondersteunt. En voor deze beroepsgroep heeft OpvallenT een website gebouwd.