fbpx

One Page Website

Een one page WordPress website

Bent u gestart met uw onderneming en bent u nog een beetje aan het aftasten welke richting u uit wil? Dan is een one page WordPress website een prima hulpmiddel voor u. Op één pagina staat kort en krachtig wie u bent en wat u te bieden heeft. Bij interesse kan men direct contact opnemen. 

De One-page website kan ook ingezet worden als u een marketingactie heeft voor een product, dienst of evenement. Op één pagina komt alle benodigde informatie en de bezoeker kan direct bestellen, informatie opvragen of een ticket kopen.

Een one page website kan later eenvoudig uitgebreid worden naar een basis of maatwerk website. U kan dan met een laag budget beginnen en na verloop van tijd de site uitbouwen.

 

Deze one page website is gemaakt voor Bries Marketing
Deze one page website is gemaakt voor Bries Marketing

Waarom kiezen voor een one pager?

De term zegt het al: een one page website bestaat uit één pagina. Steeds vaker komt u dit soort type websites tegen. One pagers zien er fantastisch uit en kunnen in een kort tijdsbestek gebouwd worden. Maar een one page website heeft nog meer voordelen:

Goedkoop

Heel overzichtelijk

Alle informatie op één pagina

Weinig teksten nodig om de site te vullen.

Makkelijk te lezen op de smartphone.

Snelle doorlooptijd

Later gemakkelijk uit te breiden

Wilt u toch meer dan één pagina? Bekijk dan de mogelijkheden van een basis website of een maatwerk website.

In 5 stappen naar een One page website

1. Inventarisatie

Nadat u de offerte ondertekent heeft ontvangt u van OpvallenT een vragenlijst m.b.t. de sfeer en inhoud voor de website. Ook wordt er een planning gemaakt en overleggen we wanneer u de website live wilt hebben.

4. Bouw website

U levert logo, huisstijl, foto’s en teksten aan. Hierna gaat OpvallenT aan de slag met het opzetten van een eerste opzet voor de website. Als het ontwerp gereed is krijgt u een link naar de testomgeving en vanaf dat moment kunt u online meekijken.

5. Correctie en testen

U geeft feed back op het ontwerp. OpvallenT past het aan en voegt nieuwe content toe. Vervolgens komen er nog twee correctierondes.

6. Oplevering

OpvallenT voert de laatste testen uit en zet de website live. Hierna ontvangt u een schriftelijke handleiding waarmee u de teksten kan aanpassen.

6. Service en onderhoud

Uit veiligheidsoogpunt is het belangrijk om WordPress, het thema en de plugins regelmatig te updaten. Dit kunt u zelf doen maar u kunt ook een service- en onderhoudscontract afsluiten met OpvallenT. 

Overleg en informatieuitwisseling doen we telefonisch of per e-mail. Hiermee houden we de kosten van de website laag.

Wat kost een one page WordPress website?

Je hebt al een one page WordPress website vanaf € 750,- (excl. BTW). Maar soms wil men de website uitbreiden met extra functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een blog- of nieuwsrubriek. Dan komen er kosten bij. Vraag vandaag nog een offerte aan, dan neemt OpvallenT contact met u op en weet u snel de definitieve prijs.

Waarom kiezen voor een one pager in WordPress?

Het CMS (Content Management Systeem) WordPress is erg populair. Maar liefs 30% van alle websites op de wereld zijn gebouwd in WordPress. Het systeem werkt met plugins (tools) waarmee je de functionaliteiten van de website kan uitbreiden. Dagelijks zijn er duizenden programmeurs actief om nieuwe functies of thema’s te ontwikkelen. Er is altijd wel een tool beschikbaar voor een bepaalde wens.

WordPress is geen winstgevend concern maar een community waar mensen vrolijk worden als ze mooie en effectieve website bouwen. En dat is waarom OpvallenT ook zo enthausiast is over WordPress.

One pagers en de vindbaarheid in de zoekmachines

Worden one pagers wel goed gevonden in de zoekmachines? Dat is een belangrijke vraag waar je van tevoren wel goed bij stil moet staan. Een one page website wordt niet zo goed gevonden in de zoekmachine. Hoe komt dat? Een website optimaliseer je per pagina. Bij elke pagina bedenk je een zoekwoord en op basis van dit zoekwoord ga je de pagina optimaliseren. Omdat een one pager slechts één pagina heeft kan je de website slechts op één zoekwoord optimaliseren. 

Moet uw website echt goed gevonden worden met verschillende zoekwoorden in de zoekmachine? Dan kunt u beter een basis website of een maatwerk website nemen. Deze websites bestaan uit meerdere pagina’s. Het aantal kunt u zelf beslissen. Elke pagina kan dan op basis van een zoekwoord geoptimaliseerd worden.